Palidosim.lv ir tūrisma aģentūra, kas specializējas individuālo un biznesa ceļojumu plānošanā, palīdzot klientiem nokļūt visdažādākajos galamērķos visā pasaulē.

Tev atliek tikai norādīt virzienu, un mēs parūpēsimies par pārējo!

8 iemesli, kādēļ lidojumos izvēlēties Premium Economy

Kas ir Premium Economy?
Premium Economy ir relatīvi jauns servisa līmeņa formāts pasažieru aviopārvadājumos. Tas ir izdevīgs vidusceļš starp ekonomisko un biznesa klasi servisa un cenas ziņā.
Pirmo reizi šāds apzīmējums parādījās 90. gadu vidū aviosabiedrības EVA Air lidojumos. Šobrīd Premium Economy ir pieejams vidēji tālos un tālos lidojumos vairākās aviosabiedrībās, piemēram, SAS Scandinavian Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Aeroflot, British Airways, Virgin Atlantic, Air France-KLM, Cathay Pacific, Singapore Airlines u.c.

Iemesli, kādēļ izvēlēties Premium Economy:

Luksusa pieskāriens
Premium Economy ir tieši tas, kas minēts nosaukumā – ekonomiskās klases Premium versija jeb ekonomiskā klase ar luksusa “pieskārienu” un dažādām ekstrām: cenā iekļauti dzērieni, uzkodas un trīs ēdienu ēdienreizes, pieejami laikraksti un WiFi internets. Sēdvietas ir plašākas, ērtākas un labāk aprīkotas. Jāņem gan vērā, ka piedāvātās ekstras starp aviokompānijām mēdz atšķirties.

Vairāk vietas
Ekonomiskās klases sēdvietās attālums starp sēdekļiem ir 76–80 cm, bet Premium Economy sēdekļi ir izvietoti 97–102 cm attālumā, iegūstot vidēji ap 20 cm vairāk vietas kājām. Gara auguma cilvēkiem šis ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ izvēlēties Premium Economy.

Ērtāki sēdekļi
Sēdekļi ir ērtāki un platāki, bieži vien ar ādas apdari un papildu polsterējumu. Sēdekļi ir aprīkoti arī ar papildu galvas un kāju balstiem, kā arī sēdekļa atzveltni iespējams atgāzt tālāk uz aizmuguri. Papildu komfortam un labsajūtai ir pieejami spilveni un segas.

Priority Boarding jeb iekāpšanas priekšrocības
Iekāpšanas priekšrocība ir patīkama ekstra lidmašīnās ar lielu pasažieru ietilpību – kamēr vēl ekonomiskās klases pasažieri meklē vietas un novieto somas, tikmēr Premium Economy pasažieri jau malko dzērienus un izvēlas filmas, ko skatīties lidojuma laikā. Tāpat arī iespēja izkāpt pirmajam no lidmašīnas ir svarīga, ja ir maz laika starp savienotajiem reisiem.

Labāka ēdināšana
Lidojot Premium Economy klasē, uzkodas, ēdieni un dzērieni parasti ir iekļauti cenā. Ēdienu piedāvājums ir daudz plašāks, ēdieni tiek pasniegti keramikas vai porcelāna traukos, ar metāla galda piederumiem un auduma salvetēm. Bieži vien tiek piedāvāti ēdienam atbilstoši vīni, kā arī dažas aviokompānijas Premium Economy pasažieriem pasniedz šampanieti uzreiz pēc iekāpšanas lidmašīnā.

Izklaides iespējas
Vairumā aviokompāniju Premium Economy pasažieriem ir pieejama izklaides sistēma ar priekšējā sēdekļa atzveltnē iebūvētu HD monitoru, kur iespējams skatīties jaunākās filmas un TV šovus, klausīties mūziku vai spēlēt datorspēles. Aprīkojumā ietilpst arī kvalitatīvas audio austiņas ar trokšņu slāpēšanas funkciju. Ir ieejamas USB pieslēgvietas, rozetes ierīču uzlādēšanai un bieži vien arī WiFi internets lidojuma laikā.

Papildu bagāža
Premium Economy lidojumiem ir lielāks cenā iekļautais bagāžas apjoms. Lidojot ekonomiskajā klasē, papildu bagāžas vienību pievienošana var maksāt vairākus simtus eiro vai arī vispār nav iespējama. Šādā situācijā Premium Economy ir labs risinājums bagāžas apjoma palielināšanai. Turklāt bagāžai ir prioritārs statuss, un tā tiek izsniegta pirms ekonomiskās klases pasažieriem.

Nav pārmērīgi augsta cena
Lai arī Premium Economy aviobiļetes maksā vidēji līdz 2 reizēm dārgāk nekā ekonomiskajā klasē, tomēr kopumā tas ir daudz lētāk par lidojumiem biznesa klasē vai pirmajā klasē. Biļešu cenas gan lielā mērā atkarīgas no iegādes laika, bieži vien tuvāk lidojuma datumam Premium Economy biļetēm ir mazāka cenu starpība, ja salīdzina ar ekonomisko klasi.

Ieguvumi
Izvēloties Premium Economy, būs mazāks nogurums pēc ilgstoša lidojuma, mazāk laika jāpavada lidostas rindās un saņemsi krietni augstāku servisa līmeni. Ja vēlēsies atpūsties lidojuma laikā, tad arī par dažiem centimetriem plašāka sēdvieta nodrošinās daudz labākus apstākļus gulēšanai. Savukārt, ja dosies biznesa ceļojumā vai komandējumā un lidojuma laikā vēlēsies strādāt, tad tas būs krietni vien ērtāk un produktīvāk. Bieži vien darba devēja ceļošanas politika nosaka, ka nav atļauti lidojumi biznesa klasē, Premium Economy var būt ceļotājam patīkama izvēle šādā situācijā.


Saistītie raksti:
10 ieteikumi veiksmīgam biznesa ceļojumam

SAZINIES AR MUMS, LAI SAŅEMTU PIEDĀVĀJUMU!

Turpinot lietot šo mājas lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem– Uzzināt vairāk.

Piekrītu