Palidosim.lv ir tūrisma aģentūra, kas specializējas individuālo un biznesa ceļojumu plānošanā, palīdzot klientiem nokļūt visdažādākajos galamērķos visā pasaulē.

Tev atliek tikai norādīt virzienu, un mēs parūpēsimies par pārējo!

Ceļošana ar bērniem

Ir diezgan skaidrs, ka ceļošana ar bērniem, it īpaši ar maziem, būtiski atšķiras no ceļošanas pieaugušo kompānijā. Negaidi, ka tas būs ierastais ceļojums, bet, ja būsi labi sagatavojies, tas sniegs gan prieku, gan atpūtu.

1. Atbilstoša galamērķa izvēle
Ir svarīgi izvēlēties tādu galamērķi, kas būs viegli realizējams kopā ar bērniem. Ja bērni nav braši staigātāji - neizvēlies pastaigu takas, ja bērni nav sēdētāji automašīnā - nebūs piemēroti gari pārbraucieni. Ja bērnam bail no ūdens - zvilnēšana pie baseina, visticamāk, nebūs piemērota. Izvērtē spēju robežas un intereses, lai atrastu visiem piemērotāko galamērķi.

2. Rezervē iepriekš
Spontāna klejošana pa pilsētu un naktsmītnes izvēlēšanās uz vietas šoreiz nebūs labākā ideja. Rezervējot naktsmītni, pārliecinies, lai istabiņā būtu bērna vecumam atbilstoša gulta. Ja bērns ir mazs, tad ir jauki, ja viesnīcā ir rotaļu vieta, jo būsim godīgi - 7.30 vēl daudzi apskates objekti būs slēgti. Tāpat ir svarīga naktsmītnes atrašanās vieta attiecībā pret to, ko plānojat apmeklēt.

3. Lidostā esiet laicīgi
Pārbaudi un sagatavo visus dokumentus un izpēti aviokompāniju nosacījumus ceļošanai ar bērnu. Ar rokas bagāžu, visticamāk, vairs nepietiks, tādēļ ieplāno laiku lielā čemodāna vai ratu nodošanai un saņemšanai. Ņem vērā, ka atsevišķās lidostās bērnu rati ir jāreģistrē un jānodod kā nestandarta bagāža.

4. Izklaides lidojuma laikā
Uzvelc bērnam ērtas drēbes, pat ja tas nozīmē pidžamu. Neaizmirsti par uzkodām, grāmatām, mantām, par bērnam piemērotu un izklaidējošu lietotni savā tālrunī - jebko, kas spētu novērst viņa domas no visu lidmašīnā esošo podziņu spaidīšanas, klaigāšanas un vēlmes skraidīt pa eju starp krēslu rindām.

5. Drošība
Uz bērna apģērba vai rokas atrodams vecāku vārds, uzvārds un tālruņa numurs noderēs kaut vai tikai sirdsmieram. Vēlams paņemt līdzi mitrās salvetes, antibakteriālos līdzekļus, pirmās nepieciešamības medikamentus un termometru. Ja galamērķis prasa īpašu vakcināciju - par to parūpējies jau laicīgi. Uzmanies no neierastiem ēdieniem un parūpējies par laikapstākļiem piemērotu apģērbu. Drošībai pieraksti un paņem līdzi ģimenes ārsta tālruņa numuru.

Ceļojot ar zīdaiņiem:
Nosacīti vieglāk ir ceļot ar bērniem līdz divu gadu vecumam. Ar pavisam mazu bērnu ir vieglāk pārvietoties, un, kamēr vien viņa dzīve rit pēc ierastā režīma un blakus ir paši tuvākie, bērns jūtas laimīgs un apmierināts. Neaizmirsti mājās bērna mīļāko mantiņu, kas palīdz iemigt. Ceļojot uz saulainām zemēm, atceries, ka nekas nav bīstamāks par maza bērna pārkaršanu.

Ceļojot ar bērniem no 2 līdz 5 gadiem:
Rēķinies, ka pārvietošanās būs lēna, jo bērnus interesēs viss apkārtesošais un jaunais. Ja tomēr kaut kur brīžiem jāpasteidzas vai bērns ir saguris, kā īslaicīgs pārvietošanās līdzeklis noderēs arī izturīgs rokas bagāžas čemodāns ar četriem riteņiem.
Ļauj bērnam izskrieties un izkustēties, pirms kāpt lidmašīnā. Parūpējies par izklaidēm un veselīgiem našķiem brīžos, kad būs jāpierunā kādu laiku sēdēt mierīgi.

Ceļojot ar skolas vecuma bērniem:
Piedāvā viņiem izvēlēties starp pāris variantiem, kādas izlaides konkrētajā dienā baudīt. Bērni jutīsies iesaistīti un vieglāk pieņems arī citas ieplānotās aktivitātes.

Ceļojot ar tīņiem:
Iesaistiet viņus jau ceļojuma plānošanas procesā. Palūdziet viņiem pilnībā izplānot vismaz vienu ceļojuma dienu. Ja jūtaties droši - ļaujiet tīņiem ceļojuma laikā kādu brīdi pavadīt arī vieniem.

Turpinot lietot šo mājas lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem– Uzzināt vairāk.

Piekrītu