Palidosim.lv ir tūrisma aģentūra, kas specializējas individuālo un biznesa ceļojumu plānošanā, palīdzot klientiem nokļūt visdažādākajos galamērķos visā pasaulē.

Tev atliek tikai norādīt virzienu, un mēs parūpēsimies par pārējo!

Šveice – valsts ar četrām valodām

Ar ko tev asociējas Šveice? Jodelēšana? Šveices pulksteņi? Varbūt šokolāde vai fondī? Šoreiz nedaudz pastāstīsim par lielāko Šveices pilsētu Cīrihi.

Ar mūsu draugiem airBaltic šis galamērķis sasniedzams vien 2,5 stundu ilga lidojuma attālumā. Padoms, esot Cīrihē, – ja plāno baudīt pilsētu ne tikai ejot kājām un braucot ar automobili, bet arī ar sabiedrisko transportu, iesakām iegādāties Cīrihes karti (Zürich Card), pieejama divu veidu – 24 un 72 stundām ‒ un to var iegādāties turpat lidostā.

Lai sajustu Šveices tradicionālo garšu Cīrihē, iesakām apmeklēt restorānu Zeughauskeller un pasūtīt Älplermagronen (Alpu makaronus), kas ir nedaudz savdabīgs ēdiens – makaroni un vārīti kartupeļi ar krēmīgu Grijēras siera mērci un karamelizētiem sīpoliem. Īstie šveicieši vēl uzber paprāvu daudzumu malto melno piparu. Pēc pusdienām iesakām doties izbraukumā ar kuģīti pa Cīrihes ezeru, iedzert kafiju ar pievienoto vērtību – elpu aizraujošiem skatiem. Pēc kafijas kārojas desertu, vai ne? Sprüngli kafejnīca ir vieta, kur var iegādāties ļoti garšīgus mandeļcepumus.

Ja tādi vārdi kā Louis Vuitton, Chanel un Burberry tev skan pazīstami, noteikti spēsi izbaudīt pastaigu pa Bahnhofstrasse ielu. Ja esi tikai dzirdējis par Prada, šeit tev būs iespēja iepazīties tuvāk.

Pēcpusdienā var palutināt kultūras garšas kārpiņas un apmeklēt mākslas muzeju Kunsthaus. Lai notvertu pilnu mākslas sajūtu, iesakām doties ekskursijā gida pavadībā, kurš no A līdz Z izstāstīs, parādīs un atbildēs uz jautājumiem, ja tādi vēl būs palikuši. Savukārt vakarā var doties baudīt kokteili uz slaveno Odeon bāru/kafejnīcu. Durvis tas ir vēris vēl 1911. gadā un to ir apmeklējis  Benito Musolīni, Alberts Einšteins, Ļeņins u. c. Iespējams, sēdēsi pie tā paša galdiņa, kur savulaik sēdēja Alberts Einšteins.

Ārpus Cīrihes var smelties sajūtas, dodoties uz blakus esošo pilsētiņu Šteinu pie Reinas (Stein am Rhein). Pačukstēsim, ka netālu restorānā Burg Hohenklingen var baudīt pusdienas ar fantastisku skatu uz pilsētu. Ja apetīte vēl nav radusies, pils augšā uz īsu brīdi var uzkāpt bez maksas. Ja restorānā notiek slēgts pasākums vai restorāns vispār ir slēgts, diemžēl uzkāpt pils augšā nebūs iespējams.

Pieredze, kas noteikti ir jāizbauda, esot Šveicē, – Reinas ūdenskritums. Vari piebraukt ar kuģīti pavisam tuvu ūdenskritumam. Šādos brīžos ir iespējami nokrišņi šļakatu veidā, tāpēc fotoaparātus un tālruņus īstajā brīdī būs aši jāpaslēpj somā, lai nesamirkst. No ūdenskrituma pa kreisi var doties pastaigā un pat uzkāpt nelielā paaugstinājumā ar sāna skatu uz ūdenskritumu, savukārt pa labi var doties nelielā, rāmā pastaigā gar Reinu. Pusdienām iesakām restorānu Park am Rheinfall – ar lielisku skatu uz ūdenskritumu. Šveiciešu ēdiens, ko iesakām nobaudīt šajā restorānā, ir desa, pasniegta ar rösti kartupeļiem – kārtaini kartupeļi, cepti slāņos ar sviestu.

Vēl viens padoms: Šveicē visā valsti ir izvietoti ļoti daudzi dzeramā ūdens krāni/strūklakas, no kuriem pavisam droši var dzert ūdeni, ja vien tur nav uzraksta, kas to aizliedz.

Kādā viesnīcā ir ieteicams apmesties, kad labāk lidot un ko vēl darīt Šveicē? Plānošanu atstāj mūsu pārziņā. Palidosim?

Turpinot lietot šo mājas lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem– Uzzināt vairāk.

Piekrītu